Korisni savjeti za skidanje šminke sa očiju

Vrlo je važno za zdravlje vaše kože da skinete svu šminku prije spavanja svake večeri. Ako ostavite šminku preko noći na koži, to može začepiti vaše pore i uzrokovati pojavu akni. Skidanje šminke je sastavni dio svakodnevne njege kože. Ako ostavite šminku tokom noći, može se desiti da vam upadne u oči, što može izazvati iritaciju pa čak i infekciju oka. Skidanje šminke sa očiju je najproblematičnije, jer je koža oko očiju najosjetljivija. Sredstvo za skidanje šminke možete kupiti u prodavnici ili napraviti kod kuće. Evo nekoliko različitih prijedloga kako najlakše i najbrže skinuti šminku.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je odličan, prirodan način da skinete šminku i poboljšate izgled trepavica.Način upotrebe: Natopite vaticu maslinovim uljem i prebrišite dio oko očiju kako biste skinuli šminku. Višak maslinovog ulja uklonite toplom, vlažnom krpicom. Za luksuzniju upotrebu, zagrijte maslinovo ulje prije nego što ga nanesete na oči.

Vazelin
Vazelin je takodje tradicionalno korišćen za skidanje šminke. Kao i maslinovo ulje, ne košta puno a prirodan je skidač šminke a i trebao bi biti nježan prema vašoj koži.Način upotrebe: prstima nanesite manju količinu vazelina na predio oko očiju. Koristite vlažnu krpicu koja se može prati da biste uklonili višak vazelina i šminku na očima. Šminka se skida brzo i lako primjenom ove metode.

Kreme
Postoji više vrsta kreme koje temeljno skidaju šminku i njeguju vašu kožu.Način upoterbe: prstima nanesite kremu na predio oko očiju, potom koristite vlažnu krpicu koja se može prati i tako uklonite višak kreme i šminku na očima.

Vlažne maramice

Vlažne maramice za skidanje šminke koje su namjenjene za jednokratnu upotrebu su najbrži i najpraktičniji način za skidanje šminke sa očiju. Prilikom korišćenja ovih maramica voda ili dodatne blazinice nisu potrebne. Ove maramice su veoma prikladne za putovanja.Način upotrebe: Ovim maramicama samo obrišite predio oko očiju kako biste uklonili šminku.

Osjetljiva koža

Bebi šampon ili bebi ulje će skinuti šminku perfektno, a u isto vrijeme njeguje vaše trepavice i nježan je prema vašoj osjetljivoj koži. Način upotrebe: Način skidanja šminke se pomalo razlikuje kada je osetljiva koža u pitanju. Natopite vaticu bebi uljem ili mlijekom za bebe i nanesite je na predeo oko očiju, a potom isperite koristeći vlažnu, toplu krpicu. Ne zaboravite da morate biti vrlo nježni kada skidate šminku.